Ako ste organizacija građanskog društva i treba vam pomoć u PR kampanji…

Agencija za odnose s javnošću Kontakta je, radeći sa organizacijama građanskog društva kao i partnerima međunarodnih donatora, stekla značajno iskustvo u realizaciji kampanja u civilnom sektoru. Kroz kontinuiranu saradnju sa Institutom za održive zajednice (partnerom USAID Srbija na polju podrške građanskom društvu) učestvovali smo u postavljanju i realizaciji više od 50 različitih kampanja organizacija građanskog društva (OGD). Te kampanje bavile su se ozbiljnim društvenim temama od zdravstva i obrazovanja, preko borbe protiv korupcije, do jačanja transparentnosti rada državnih organa.
Na sajtu Instituta za održive zajednice može se videti lista kampanja u čijoj smo realizaciji učestvovali.
Aktivnosti na promociji građanskih inicijativa donele su nam i važno priznanje – naša kampanja „Promocija građanskog aktivizma“ postala je deo udžbenika Primeri dobre prakse odnosa s javnošću 2013. godine koju izdaje Fakultet organizacionih nauka.
Rad na pomenutim kampanjama, kao i saradnja sa drugim organizacijama iz neprofitnog sektora, preporučuju nas za partnera svim akterima civilnog sektora.

Ako ste predstavnik organizacije građanskog društva ili udruženja građana možemo vam pomoći u:
– Postavljanju komunikacione strategije projekta (ciljne grupe i glavne poruke)
– Pripremi kompletnog pisanog materijala namenjenog eksternoj komunikaciji
– Pripremi materijala za medije i komunikaciji sa medijima
– Definisanju uređivačke politike sajta i naloga na društvenim mrežama (do sada smo, prema novinarskim standardima, napisali više od 50 uspešnih priča o projektima koje je podržao ISC a koje su naknadno preuzimali neki mediji)
– Pripremi sadržaja za sajt i naloge i profile na društvenim mrežama i njihovo redovno održavanje
– Organizaciji događaja za širu javnost
– Definisanju strategije saradnje s medijima (izbor medija i komuniciranje sa novinarima i urednicima)
– Organizovanju radionica o osnovama odnosa s javnošću
Kontakta može na sebe da preuzme realizaciju kompletne kampanje ili samo određene aktivnosti; može biti samo konsultant s kojim ćete se posavetovati u određenim fazama kampanje ili biti vaš svakodnevni partner; može preuzeti na sebe samo on line PR ili samo rad sa tradicionalnim medijima; može samo pisati materijal za novinare ili u potpunosti preuzeti komunikaciju s medijima…Izbor oblika saradnje zavisi od potreba projekta, faze kampanje i drugih mogućnosti same organizacije.

Mi smo tu da vam damo najbolju opciju.

office@kontakta.rs, http://www.facebook.com/kontakta.rs, https://twitter.com/KontaktaPR