Predstavljena platforma Publika.rs – prijavite neprimeren medijski sadržaj!

Zaječarska inicijativa je nedavno predstavila svoju novu internet platformu – Publika (www.publika.rs)  koja građanima omogućava da na jednostavniji način prijavljuju neprikladan sadržaj na radiju i televiziji Regulatornom telu za elektronske medije (REM). Publika.rs je zvanično puštena u rad 3. juna, a tim povodom je organizovana i konferencija za medije u Medija centru.  Kontakta je pomogla da se beogradski mediji i novinari upoznaju sa ovom novom, a korisnom platformom.

Na konferenciji su govorili Danko Nikolić, izvršni direktor “Zaječarske inicijative”, pokretača portala “Publika”, Maja Divac, novinarka i poznavalac medijske zakonske regulative  i Dragana Soćanin, predsednica udruženja “Roditelj”, organizacije koja je već slala prijave REM-u zbog neprikladnih sadržaja.

Ideja je da „Publika“ bude javna arhiva svih prijava koje su građani uputili REM – u ali i odgovora koje je ovo regulatorno telo pružilo. Do sada je REM odgovarao pojedinačno na prijave građana ili organizacija a sada će javnost imati uvida u to na šta se prijava odnosi i kakav je stav REM-a. Odnosno, kako Danko Nikolić, izvršni direktor „Zaječarske inicijative“, navodi, ova platforma je način pritiska na REM koji je dostupan svim građanima. Istovremeno  će  omogućiti građanima da predstavke pišu kroz jednostavniju formu i da u svakom trenutku prate status svog predmeta.

Da bi ideja ove platforme uspela važno je da se i građani upuste u borbu protiv neprimerenog i prostačkog sadržaja. Zbog toga vas pozivamo da se i sami uključite i prijavljujete medijske sadržaje na publika.rs!

Publika.rs za sajt Kontakta