“Bez duvana” – naša nova digitalna priča

Od nedavno se, ponovo, družimo, sa našim starim drugarima – kampanjom “Bez duvana” i kompanijom “Ivančić i sinovi” koja, kao distributer preparata za odvikavanje od pušenja “Tabex”, stoji iza nje. Pre nekoliko godina smo, inače, napravili jedan ogroman pikavac (zaštitni znak ove kampanje) i “šetali” ga po Srbiji, mereći zainteresovanima intoksikaciju organizma i edukujući ih o tome kako da ostave cigarete.

Ponovo smo na ovo projektu ali sa nešto drugačijim zadatkom: oživeli smo sajt www.bezduvana.rs, dopunili ga zanimljivim informacijama (radimo to sada kontinuiramo), podigli Facebook stranicu Bez duvana, i vodimo je tako da to bude zajednica ljudi koji žele da ostave cigarete ili su to već uradili. Jednom reči – kampanji “Bez duvana” smo dali digitalno odelo i usmerili je ka nešto drugačijoj ciljnoj grupi nego što je to do sada bilo. I dalje, naravno, ima smisla organizovati direktne kontakte sa potencijalnim korisnicima ovog preparata u apotekama i posebno u Savetovalištu za odvikavanje od duvana ali verujemo da i na internetu ima prostora za akcije.

logo

Tek smo počeli i želimo da postupno i temeljno gradimo ovu zajednicu – želimo da okupimo one koji su zaista u potrazi za motivacijom za odvikavanjem od pušenja, one kojima je potreban dodatni podsticaj u savetima, podstreku, kontaktu sa lekarima, akcijama, nagradama… Odvikavanje od duvana nije jednostavan posao (ko to nije probao, ne zna :)) i želimo da ljudima koji su se odvažili da krenu tim putem budemo zaista od pomoći.

Sudeći prema pismima u inboxu, prema komentarima i poseti sajta – za sada smo su nas prepoznali kao “desnu ruku” i mi ćemo se truditi da tako i ostane.

U nastavku kampanje ispitivaćemo koji su to motivi pušača da prestanu sa pušenjem. Trendovi se menjaju, upozoravaju domaći stručnjaci, pa se tako visina cene cigareta sve više penje ka vrhu razloga za prestanak pušenja. Na ovom linku ćete naći anketu čiji je cilj da ispita vaše stavove po pitanju motivacije. Ako ste pušač (strastveni, onaj koji želi da ostavi ili onaj koji je već to pokušavao) molimo vas da popunite anketu i odgovorite na nekoliko pitanja.

Posetite i stranicu Bez duvana na Facebook-u, prošetajte po sajtu www.bezduvana.rs sigurni smo da ćete naći korisne informacije.

Mi se trudimo da tako bude. Ovog proleća biće još mnogo novosti na tom terenu 🙂

[fbshare type=”button” float=”left”][fblike showfaces=”false” width=”90″ verb=”like” font=”arial” float=”left”] [twitter float=”none”]