Pisali smo za Cenzolovku o intervjuu TV Prva sa optuženim za zlostavljanje deteta

Da ne bismo samo ponavljali fraze i žalili se kako “mediji neprofesionalno izveštavaju o nasilju u porodici” s vremena na vreme analiziramo pisanje dnevne štampe ili skrenemo pažnju na određeni tekst ili TV prilog. Ovog puta, našu kao i pažnju Autonomnog ženskog centra, privukla je emisija “Život priča” i intervju s muškarcemo koji je bio optužen za seksualno zlostavljanje svog deteta, pa potom oslobođen svih tužbi.

Naša Suzana Miličić, direktorka agencije, analizirala je ovaj intervju kao, kako je napisala, “medijski pismena gledateljka” postavljajući sva ona pitanja koja autorka nije postavila ne omogućujući, tako, publici da sama donese zaključak. Tekst je objavljen na sajtu Cenzolovka koji, tradicionalno, ima razumevanja za ovakve teme tako nam dajući priliku da javnosti i novinarima skrećemo pažnju na stranputice u izveštavanju o nasilju u medijima.

Nadamo se da ćemo, zajedno sa AŽC, uskoro pokrenuti novi projekat koji je usmeren na poboljšanje kvaliteta izveštavanja o nasilju ali i znanja koja urednici imaju o ovoj temi.

Tekst u celosti možete pročitati ovde